Начало  ›  Семена  ›  СЛЪНЧОГЛЕД  ›  Clearfield слънчоглед ДЖЕНОВА CL

Семена

Clearfield слънчоглед ДЖЕНОВА CL

Семена  |  Caussade Semences
ЕКСКЛУЗИВНО ОТ БУЛАГРО!
 • Характеристики
 • Демо опити
 • Видео
 • Контакт

Слънчогледовият хибрид Дженова се отличава с редица предимства: силен начален старт при поникване, изравнен, стабилен посев, а семките са плътни и с високо маслено съдържание. Подходящ е за отглеждане в студени райони и е с отлична устойчивост на суша. В края на цикъла Дженова отдава много бързо влагата. През стопанската 2017-та година хибридът се представи повече от стабилно във всички региони на страната, със средни добиви от 280-290 кг/дка в южна до 350-380 кг/дка в северна България.

ХАРАКТЕРИСТИКА НА ХИБРИДА:

 • Средно ранен хибрид
 • Двулинеен, линолов
 • Височина на растението - 147 см
 • Пита - средно голяма
 • Профил - полуизправен
 • Форма - изпъкнала
 • Физиологична зрялост - средно ранна
 • Цъфтеж - средно късен
 • Масленост - 47,6%
 • Специфично тегло - 40,5
 • Посевна норма: 6 300 - 6 700 реколтирани растения на декар

ПРЕДИМСТВА:

 • Добър начален старт;
 • Clearfield хибрид
 • Добра адаптивност към различни почвено - климатични условия;
 • Подходящ за отглеждане в региони с по-ниски температури;
 • Високо съдържание на масло;

ЕТО КАКВО СПОДЕЛЯТ НАШИТЕ КЛИЕНТИ ЗА СЛЪНЧОГЛЕД ДЖЕНОВА:

Мнения от 2017-та година:

 • Гиоргиос Константинос Анастасиу, земеделски производител в с. Изворово, общ. Търговище

„Хибридът Дженова го сея вече 3 години. През първата направих опит с него върху 400 дка и получих много добри резултати, отчетохме около 250 кг/дка, което е рекорд в общината. Затова следващите две години реших да сея основно този хибрид. Дженова ме спечели с това, че излезе много устойчив и на влага, и на суша, даже на градушка, както стана тази година. Освен това се развива много добре.“ Хибридът не разочаровал фермера и през последната стопанска година. „Почвите в района, където работя, не са еднакви - има и по-слаби, има и по-плодородни. Освен това климатичните условия тази година бяха много трудни. Пролетта като започна сеитбата имаше много дъждове и ниски температури. Около 30-40 дена след сеитбата пък падна лоша градушка. Но по мои наблюдения, това не повлия на развитието на слънчогледа и след жътвата Дженова ме зарадва отново с висок добив. Под 200 кг/дка не съм падал, а рекордът ми беше от едно поле - 320 кг/дка. Като практичен земеделец, Гиоргиос Анастасиу заложил и слънчогледови хибриди на конкурентна фирма, за да сравни развитието и крайните резултати. По-добре по всички параметри се представил Дженова. „Да, направих такъв опит и разликата беше съществена - по-големи пити, добре озърнени, по-тежка семка. Изобщо разликата си личи видимо. Маслеността беше около 44- 45%. Мога да кажа, че Дженова покрива всички мои очаквания.“ Неслучайно хибридът Дженова привлякъл вниманието и на други земеделци. „Постоянно имам запитвания от мои колеги какъв е този слънчоглед. С удоволствие го препоръчвам на всички, защото е много добро решение, особено за условията на Северна България, където аз го отглеждам.“

 • Невзат Мехмед Ахмед, с. Смирненски, общ. Русе

„Миналата година засях 500 дка Дженова, от които съм получил среден добив 370 кг., а от 44 дка земя изкарах цели 490 кг.! И най-важното – маслеността му беше 44,2%, благодарение на което ми го изкупиха за маслобойна.“

 • Жечка Дрянова, ЗК „Звезда“, с. Михайлово, общ. Стара Загора

"Кооперацията сее Дженова от две години. Първата година направихме опити с различни хибриди на Косад Семанс и именно Дженова се представи най-добре от всички. През 2017-та година увеличихме значително площите, засяти с Дженова, и отчетохме среден добив от тях 292,5 кг/дка. Това беше най-добре представилият се хибрид при нас през тази стопанска година. За следващия сезон определено смятаме да увеличим още декарите със Дженова и го препоръчвам горещо на всички, защото резултатът е отличен и съм сигурна, че и занапред ще продължи да се представя така добре, както и досега.“

Мнения от 2017-та година:

 • Георги Таров, с. Вълчитрън:

"Тази година екстремните климатични условия подложиха хибридите на сериозни изпитания – имахме около 90 дни суша. Дженова изпробвах за първи път на около 20% от площите си, или 1000 дка, и съм щастлив да заявя, че той се представи най-добре от абсолютно всички слънчогледови хибриди на моите полета. За него съм полагал същите грижи, като при всички останали, но в тази суша той наистина показа много добри резултати. При всички слънчогледи използвах микрогранулиран тор от Булагро и всички посеви тръгнаха много добре, но специално Дженова вървеше много мощно и винаги ги изпреварваше. Видимо си личеше, че стъблата бяха по-дебели и листата - по-големи, питата беше по-едра и цялата озърнена, въпреки сушата. Наложи се пръскане с хербицид, което Дженова понесе без стрес и растенията се реколтираха много добре. 340 кг/дка беше средният добив от Дженова, което е абсолютно отличен резултат за тази година. За сравнение, най-високият добив сред всички останали хибриди беше 290 кг/дка. Oтчетохме и 46% масленост, което доведе до допълнителни бонуси от компаниите, които го изкупиха."

 • Ивайло Цветков, гр. Гулянци:

"Използвам само хибридите на Косад Семанс и тази година реших да пробвам новото им предложение – Дженова, на половината от площите си – около 300 дка. Резултатите, които отчетох, бяха 300 кг/дка, което за тази сушава година е предоволно. Хибридът е с добра коренова система, перфектно стъбло и озърнена пита. Нисък е – средната му височина е 1.30 – 1.50 см, което го прави много устойчив на полягане."

 • Тодор Желев, с. Гита, общ. Чирпан:

"През тази година за първи път засяхме хибрида Дженова на 1500 дка. Приложихме стандартна технология – сеитбена норма от 7000 -7200 растения/дка, оран на 28-30 см, двукратно култивиране, торене между култивациите с 14 кг карбамид на декар, без вегетационно торене. Освен третиране с Пулсар, изобщо не сме влизали в полето до жътва. Отчетохме добив 215 кг/дка, което за условията и почвите ни мисля, че е много добър резултат. От 21-ви май нямаме дъжд със стопанско значение – изключителна суша, която продължи до жътвата. Растенията разчитаха единствено на влагозапасяването, което е било в почвата. Определено съм доволен от Дженова – поникна дружно, разви се дружно и узря дружно. Планирам догодина отново да сея Дженова и ще го препоръчам на своите колеги."

 • Недялко Костадинов, с. Спасово, общ. Чирпан:

"През изминалата година засяхме около 4000 дка слънчоглед. Дженова реших да изпробвам на площ от 300 дка. Технологията беше като при всички други хибриди, които съм гледал – есенна дълбока оран, на част от площите троен суперфосфат в доза 25 кг/дка и напролет NPK 25 кг/дка предсеитбено, с едно окопаване. Пръскан е с Листего и два пъти сме слагали от бор-съдържащите торове на Булагро. Добивът от Дженова е 208 кг/дка - не звучи много, но имайки предвид каква беше годината, никак не е лош. За сравнение, средният ми добив от всички хибриди слънчоглед е 190 кг/дка, а в нашия регион като цяло добивите не превишиха 200 кг/дка. Смятам да продължа да отглеждам Дженова на по-голяма площ."

 • Димитър Гърдев, гр. Кермен:

"През 2016 г. засяхме около 500 дка с Дженова и получихме среден добив 245 кг/дка, без интензивно торене. Две култивации, пръскане с хербицид и малко листна тор. Средният ни добив от всички площи, засяти със слънчоглед, беше 220 кг/дка. Направи ми впечатление, че не избуява много, не става много висок, в сравнение с другите хибриди, но добивът беше много добър. С кълняемостта също сме нямали никакви проблеми. Друга важна черта е, че когато товарим камионите, при него един и същ камион идва с няколко тона повече, в сравнение с другите сортове. В момента, в който търговците вземат проби, ни повишават изкупната цена, което е доказателство за високото качество и масленост на слънчогледа."

 • Генчо Стайков, с. Зетьово, общ. Чирпан:

"През тази година засяхме 450 дка с хибрида на Косад Семанс Дженова и тъй като е нов, решихме да го изпробваме и на слаби и на силни почви. Годината беше много лоша, но на слабите почви Дженова се представи много по-добре от всички други хибриди. При общ среден добив от 145 кг/дка, при Дженова отчетохме 165 кг/дка. Сигурен съм, че при една добра година ще даде много повече. Ние използваме пакети за торене и растителна защита от Булагро и приложихме една и съща технология при всички хибриди слънчоглед. За следващата година смятам да заложа на 90% от площите си Дженова. Препоръчвам го на всички колеги – Дженова е може би най-добрият хибрид на Косад Семанс."

 • Пенка Илиева, с. Трънково, общ. Стара Загора:

"Тази година изпробвахме на 220 дка хибрида Дженова и сме доволни от резултатите, които получихме. Преди сеитбата приложихме дълбока оран и култивиране, внесли сме NP тор 20 кг/дка и след това пръскахме с Пулсар. Средният добив, който отчетохме от площта, засята с Дженова, е 298 кг/дка. Въпреки неблагоприятните условия, от Дженова получихме с 10 кг/дка повече, в сравнение с другите хибриди, които сеем. Хибридът поникна изравнено и през цялата вегетация изглеждаше по-добре от останалите. Отчетохме и много висока масленост – 47%. През 2017 година ще засеем Дженова на по-голяма площ, препоръчвам и на всички мои колеги да го пробват на своите почви – ще останат доволни." 

Регионални представителства

БУЛАГРО ЦЕНТЪР Стара Загора
Централен Офис Стара Загора, кв. Железник GPS координати: 42.410004, 25.591976 тел. 042 / 600 171
ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА ЯЗДАЧ
с. Яздач, обл. Стара Загора GPS координати: 42.291732, 25.476855 тел: 042 / 600 171
АГРОМАГАЗИН И СКЛАД НОВА ЗАГОРА
гр. Нова Загора, Коньовско Шосе GPS координати: 42.506028, 26.041212
БУЛАГРО ЦЕНТЪР Полски Тръмбеш
Полски Тръмбеш, Околовръстен път GPS координати: 43.370645, 25.643536 Телефони за контакт: 0888 276 949 - селскостопанска техника 0888 538 136 - магазин за резервни части 0882 706 086 - продукти за растителна защита, торове и семена
БУЛАГРО ЦЕНТЪР ДОБРИЧ
гр. Добрич, ул. Антон Стоянов 8 GPS координати: 43.589618, 27.819890 тел. 0888 560 976
БУЛАГРО ЦЕНТЪР МОНТАНА
гр. Монтана, Индустриална Зона Север, ул. "Диана" 53 GPS координати: 43.409713, 23.239466 тел. 0885 433 500
Пепа Митева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Чирпан тел. 0889504449
Димитър Господинов
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Стара Загора тел. 0888574954
Стоян Стоянов
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Стара Загора тел. 0885204088
Веселина Георгиева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Нова Загора тел. 0888571298
Светослав Кръстев
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Ямбол тел. 0888543817
Радостина Батанова
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Бургас - юг тел. 0889622784
Янчо Стоев
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Бургас - север тел. 0882460551
Павлина Морова
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Търговище тел. 0887922888
Жана Баева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Силистра тел. 0882406059
Мустафа Билял
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Разград тел. 0885060060
Йордан Маринов
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Русе тел. 0888413351
Николай Николов
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Велико Търново тел. 0882706086
Петър Тодоров
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Северозападен тел. 0885567994
Дарина Алексиева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион София тел. 0888029901
Ралица Енева
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Ямбол 2 тел. 0889508388
Мирослава Иванова
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Добрич тел. 0884666635
Илияна Лалова
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Плевен тел. 0886665020
Цветко Янев
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Плевен 2 тел. ​0889354989
Стилияна Петкова
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Монтана тел. 0884867449 Ел. поща: s.petkova@bulagro.com
Даниел Петров
Търговски представител продукти за РЗ, торове и семена регион Русе 2 тел. 0​889351837